partnerzy


projekty domów

KUCHNIA W OGRODZIE - Brokuły w cieście

40-50 dag brokułów, 15 dag żółtego sera, 3 jaja, szklanka rosołu lub bulionu z kostki, 3/4 szklanki gęstej śmietany, 2 łyżki mąki pszennej, łyżka ostrej musztardy.

Ciasto: 30 dag mąki, 10 dag masła lub margaryny, jajo, pół łyżeczki soli

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim suchą, niesmarowaną tłuszczem blachę. Brokuły pokroić, dodać utarty ser i mąkę, wymieszać i rozłożyć równą warstwą na cieście. Jaja, śmietanę, bulion i musztardę dokładnie wymieszać lub zmiksować. Otrzymanym sosem polać brokuły i zapiekać w temperaturze 175 stopni Celsjusza przez około 40 minut. Podawać na gorąco lub zimno.




Zaloguj się, by skomentować

Skomentuj pierwszy!