partnerzy


projekty domów

KUCHNIA W OGRODZIE - Zupa z warzyw ogrodowych

Zupa z warzyw ogrodowych

 

Przygotowanie:

 

Składniki

1400 ml (6 szkl.) bulionu, 65 g (1/3 szkl.) nieugotowanego ryżu, 1 cebula, posiekana 1 marchewka, pokrojona na plasterki, 2 łodygi selera naciowego, pokrojonego na plasterki, 40 g świeżego szpinaku, umytego i posiekanego, 80 g posiekanej świeżej natki pietruszki, 1 szczypta pieprzu cayenne i pieprz do smaku.


Metoda przygotowania
1. W dużej patelni gotować na wolnym ogniu pod przykryciem bulion z cebulą, marchewką, selerem i ryżem przez 35 minut aż ryż będzie miękki.
 
2. Włożyć do innej patelni szpinak, sałatę i natkę pietruszki. Przykryć wodą i szybko doprowadzić do wrzenia. Odsączyć i dodać do zupy. Przyprawić natką pietruszki, solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Można rozrzedzić zupę dodając więcej bulionu. Wstawić na noc do lodówki.

Przed podaniem można zetrzeć do gorącej zupy odrobinę żółtego sera i udekorować całość listkiem bazylii.




Zaloguj się, by skomentować

Skomentuj pierwszy!