partnerzy


projekty domów

KUCHNIA W OGRODZIE - Sałatka z porów

Składniki: 2-3 sztuki pora sałatkowego (biała i jasno zielona część) 1 mała puszka kukurydzy 4-5 sztuki ogórka konserwowego mały słoiczek grzybków marynowanych 1 jabłko 5 jajek majonez 1 puszka groszku konserwowego (opcjonalnie) 15 dkg żółtego sera (opcjonalnie) drobno posiekaną natkę pietruszki (2 łyżki ) Jajka gotujemy na twardo, a gdy wystygną, kroimy w drobną kostkę. W kostkę kroimy również grzybki, jabłko i ogórki. Por dokładnie myjemy, kroimy w cieniutkie krążki i spażamy gorącą wodą. Ser trzemy na grubych oczkach tarki (ja tym razem seru nie dodałam). Do składników dodajemy odcedzony z zalewy groszek i kukurydze. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku natką pietruszki solą i pieprzem. Smacznego.

Dodał: Oriente

Zaloguj się, by skomentować

Skomentuj pierwszy!